Тук ще намерите как да приготвите традиционни български ястия, както и най-различни рецепти от цял свят.
Постинги в блога
11.07.2012 14:25 -
Сос "Тартар"
Продукти:
1 кофичка майонеза;
1 глава кромид лук;
1 кофичка майонеза;
1 глава кромид лук;
11.07.2012 14:13 -
Супа от тиквички
Продукти:
2 средно големи тиквички;
1-2 главички лук;
2 средно големи тиквички;
1-2 главички лук;
10.07.2012 17:19 -
Пикантен сос
Продукти:
200 г. масло;
50 г. брашно;
200 г. масло;
50 г. брашно;
10.07.2012 17:00 -
Картофена мусака със сирене
Продукти:
1 кг. картофи;
краве или друг вид сирене;
1 кг. картофи;
краве или друг вид сирене;
10.07.2012 16:43 -
Панирано пилешко с кашкавал
Продукти:
1 пиле;
200 г. настърган кашкавал;
1 пиле;
200 г. настърган кашкавал;
10.07.2012 16:06 -
Ягодова шарлота
Продукти:
25-30 бишкоти;
1 чаена чаша прясно мляко.
25-30 бишкоти;
1 чаена чаша прясно мляко.
09.07.2012 13:38 -
Сладки "Домашни прасковки"
Продукти:
750 г. брашно;
1 чаена чаша кисело мляко;
750 г. брашно;
1 чаена чаша кисело мляко;
07.07.2012 11:20 -
Гъбена гарнитура
Продукти за 4 порции:
16 едри гъби;
1 глава кромид лук;
16 едри гъби;
1 глава кромид лук;
07.07.2012 11:05 -
Паниран шницел от риба
Продукти:
1 кг. филе от бяла риба;
индийско орехче;
1 кг. филе от бяла риба;
индийско орехче;
06.07.2012 22:25 -
Немска картофена салата
Продукти:
900 г. картофи, нарязани на колелца;
200 г. бекон;
900 г. картофи, нарязани на колелца;
200 г. бекон;
06.07.2012 15:03 -
Бананова торта
Продукти за тортата:
1 готов пандишпанов блат;
500 г. банани;
1 готов пандишпанов блат;
500 г. банани;
05.07.2012 14:21 -
Някои факти за термичната обработка на храната
Варене
Най-добър вкус имат ястията, варени при температура не по-висока от 100°C и не по-ниска от 85°C. По този начин загубата на хранителните вещества е значително по-малка. Не е желателно да преварявате продуктите, тъй като се влошава в...
Най-добър вкус имат ястията, варени при температура не по-висока от 100°C и не по-ниска от 85°C. По този начин загубата на хранителните вещества е значително по-малка. Не е желателно да преварявате продуктите, тъй като се влошава в...