Постинг
11.07.2012 14:13 -
Супа от тиквички
Автор: vkusotii
Категория: Рецепти
Прочетен: 3261 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 11.07.2012 14:28
Прочетен: 3261 Коментари: 1 Гласове:
3
Последна промяна: 11.07.2012 14:28
Продукти:
Начин на приготвяне: Маслото се сгорещява и в него се задушават лукът, нарязан на ситно и морковите, обелени и настъргани. Залива се с подсолена вода. Тиквичките се остъргват и се нарязват на кубчета. Прибавят се към супата. Вари се 10-15 минути. Оризът се изчиства и се измива. Прибавя се към супата и се вари докато омекне (20-25 минути).
Накрая се прибавят доматите, нарязани на кръгчета. Приготвя се застройката, като млякото и яйцето се разбиват с малко сол. Супата се застройва топла, настрана от котлона. Преди поднасяне по желание във всяка порция се слага малко парченце масло и се поръсва с нарязан копър и магданоз.
- 2 средно големи тиквички;
- 1-2 главички лук;
- 2-3 моркова;
- 1 домат;
- 2 лъжици ориз;
- 1 лъжица масло;
- 1/2 чаша кисело мляко;
- 1 яйце;
- копър и магданоз по 1/2 връзка;
- сол.
Начин на приготвяне: Маслото се сгорещява и в него се задушават лукът, нарязан на ситно и морковите, обелени и настъргани. Залива се с подсолена вода. Тиквичките се остъргват и се нарязват на кубчета. Прибавят се към супата. Вари се 10-15 минути. Оризът се изчиства и се измива. Прибавя се към супата и се вари докато омекне (20-25 минути).
Накрая се прибавят доматите, нарязани на кръгчета. Приготвя се застройката, като млякото и яйцето се разбиват с малко сол. Супата се застройва топла, настрана от котлона. Преди поднасяне по желание във всяка порция се слага малко парченце масло и се поръсва с нарязан копър и магданоз.
Кюфтета от прясно зеле
Лек за всички видове рак-орех, пелин, ка...
Христина Панджаридис: никакви обиколки и...
Лек за всички видове рак-орех, пелин, ка...
Христина Панджаридис: никакви обиколки и...