Постинг
10.07.2012 17:00 -
Картофена мусака със сирене
Продукти:
Начин на приготвяне: Картофите се измиват и се сваряват. Обелват се, докато са топли и се нарязват на парчета или филийки като изстинат. Нареждат се на пластове в намазана с масло тавичка, като помежду им се слага натрошеното сирене и се поръсват с черен пипер и сол, дребно нарязания магданоз и половината от предварително разтопеното масло.
Брашното се запържва леко в останалата половина от маслото и се разрежда с прясното мляко на сос, към който постепенно и при непрекъснато разбиване се прибавят яйцата.
Ястието се залива с приготвения сос, поръсва се с настъргания кашкавал и се пече във фурна при умерена температура. По желание се поднася с кисело мляко, салата и стрък пресен лук или чесън.
- 1 кг. картофи;
- краве или друг вид сирене;
- 100 г. краве масло;
- 150 г. кашкавал;
- 2 супени лъжици брашно;
- 2 яйца;
- 2 чаени чаши прясно мляко;
- 1/2 връзка магданоз;
- черен пипер;
- сол.
Начин на приготвяне: Картофите се измиват и се сваряват. Обелват се, докато са топли и се нарязват на парчета или филийки като изстинат. Нареждат се на пластове в намазана с масло тавичка, като помежду им се слага натрошеното сирене и се поръсват с черен пипер и сол, дребно нарязания магданоз и половината от предварително разтопеното масло.
Брашното се запържва леко в останалата половина от маслото и се разрежда с прясното мляко на сос, към който постепенно и при непрекъснато разбиване се прибавят яйцата.
Ястието се залива с приготвения сос, поръсва се с настъргания кашкавал и се пече във фурна при умерена температура. По желание се поднася с кисело мляко, салата и стрък пресен лук или чесън.
Шницел от праз със сирене и картофи
Мусака от пиперки, сирене и яйца
Мусака от пиперки, сирене и яйца
Мусака от пиперки, сирене и яйца
Мусака от пиперки, сирене и яйца
Няма коментари