Постинг
09.07.2012 13:38 -
Сладки "Домашни прасковки"
Продукти:
Начин на приготвяне: Разбийте яйцата със захарта. Прибавете киселото мляко с разтворената в него сода бикарбонат, олиото, брашното, амонячната сода и ванилията. Замесете тесто и го оставете да престои няколко часа. След това прибавете малко брашно и оформете топчета с големина на орех. Опечете ги в умерена фурна. След като поизстинат се изгълбават малко.
Разбийте маслото със захарта и прибавете трохите от издълбаните топчета, заляни с прясното мляко и смлените орехи. С тази смес напълнете и слепете прасковките.
С безвредна боя (жълта и червена) последователно оцветете прасковите. Оваляйте ги в кристална захар. По желание, украсете ги със свежи зелени листенца и клончета.
- 750 г. брашно;
- 1 чаена чаша кисело мляко;
- 4 яйца;
- 1 чаена чаша пудра захар;
- 1 чаена чаша олио;
- 1 лъжичка сода бикарбонат;
- 1 пакетче амонячна сода;
- 2 прахчета ванилия;
- безвредна боя.
Начин на приготвяне: Разбийте яйцата със захарта. Прибавете киселото мляко с разтворената в него сода бикарбонат, олиото, брашното, амонячната сода и ванилията. Замесете тесто и го оставете да престои няколко часа. След това прибавете малко брашно и оформете топчета с големина на орех. Опечете ги в умерена фурна. След като поизстинат се изгълбават малко.
Разбийте маслото със захарта и прибавете трохите от издълбаните топчета, заляни с прясното мляко и смлените орехи. С тази смес напълнете и слепете прасковките.
С безвредна боя (жълта и червена) последователно оцветете прасковите. Оваляйте ги в кристална захар. По желание, украсете ги със свежи зелени листенца и клончета.