Постинг
06.07.2012 15:03 -
Бананова торта
Автор: vkusotii
Категория: Рецепти
Прочетен: 3496 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 06.07.2012 22:17
Прочетен: 3496 Коментари: 0 Гласове:
1
Последна промяна: 06.07.2012 22:17
Продукти за тортата:
Начин на приготвяне: Брашното се размива с малко студено мляко и се смесва с останалото мляко. Прибавят се захарта, маслото и ванилията. Сместа се вари на слаб огън до сгъстяване, като се бърка непрекъснато. След като изстине, се прибавят бананите, обелени и нарязани на тънки кръгчета.
Блатът се разрязва на два по-тънки пласта, между които се разстила банановият крем. Белтъците се разбиват с пудрата захар на твърд сняг и внимателно се сместват с разбитата сметана. Тортата се намазва отвсякъде с този крем и се оставя на студено за няколко часа. По желание се украсява.
- 1 готов пандишпанов блат;
- 500 г. банани;
- 1/2 л. прясно мляко;
- 1/2 чаена чаша захар;
- 50 г. масло;
- 100 г. брашно;
- 1 пакетче ванилия.
- 2 белтъка;
- 100 г. пудра захар.
Начин на приготвяне: Брашното се размива с малко студено мляко и се смесва с останалото мляко. Прибавят се захарта, маслото и ванилията. Сместа се вари на слаб огън до сгъстяване, като се бърка непрекъснато. След като изстине, се прибавят бананите, обелени и нарязани на тънки кръгчета.
Блатът се разрязва на два по-тънки пласта, между които се разстила банановият крем. Белтъците се разбиват с пудрата захар на твърд сняг и внимателно се сместват с разбитата сметана. Тортата се намазва отвсякъде с този крем и се оставя на студено за няколко часа. По желание се украсява.
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари