Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2012 13:45 - Равиоли "Treviglio"
Автор: vkusotii Категория: Рецепти   
Прочетен: 2977 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 05.07.2012 13:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Продукти за тестото:
  • 200 г. брашно;
  • 2 яйца;
  • 1/2 чаена чаша сол;
  • 1 щипка настъргано индийско орехче.
Продукти за плънката:
  • 100 г. мляно месо или риба;
  • 1 яйце;
  • 1 супена лъжица настъргано сирене;
  • 1/4 чаена лъжица ситно нарязан кромид лук;
  • 1 филия сух хляб, без коричките;
  • 1 супена лъжица краве масло;
  • 100 г. настърган кашкавал;
  • сол и черен пипер на вкус.
image




















Начин на приготвяне: От посочените продукти и 1-2 супени лъжици хладка вода се приготвя сравнително твърдо тесто (както за юфка). Покрива се и се оставя да отлежи 1 час. Разточва се на кора с дебелина 2-3 мм, която се нарязва на квадратчета със страна 5 см.

В средата на всяко квадратче се слага по малко плънка, приготвена от задушените в част от кравето масло лук и месо, към които, след охлаждането им, се прибавят останалите предвидени за нея продукти. Намазват се краищата с малко разбито яйце. Прегъват се по диагонал или наполовина, притискат се по края, за да се слепят, и се пускат в кипяща подсолена вода.

Равиолите се варят 5-6 мин., докато се покажат на повърхността. Изваждат се и се отцеждат. Разпределят се на порции и се заливат с горещо масло, наръсват се с настъргания кашкавал. По желание могат да се гарнират с доматен сос.



Тагове:   месо,   кашкавал,   равиоли,


Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
1. apostapostoloff - И се ядат с хляб, а?
05.07.2012 13:51
Това поне се вижда на снимката...
цитирай
2. vkusotii - Всеки ги яде така, както ги обича.
05.07.2012 13:58
Хлябът на картинката е само за декорация :)
цитирай
3. janabel - Вкусни ще са,
06.07.2012 09:32
но това не са равиолите, нали?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vkusotii
Категория: Рецепти
Прочетен: 106002
Постинги: 18
Коментари: 12
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930