Постинг
05.07.2012 13:45 -
Равиоли "Treviglio"
Автор: vkusotii
Категория: Рецепти
Прочетен: 2977 Коментари: 3 Гласове:
Последна промяна: 05.07.2012 13:57
Прочетен: 2977 Коментари: 3 Гласове:
2
Последна промяна: 05.07.2012 13:57
Продукти за тестото:
Начин на приготвяне: От посочените продукти и 1-2 супени лъжици хладка вода се приготвя сравнително твърдо тесто (както за юфка). Покрива се и се оставя да отлежи 1 час. Разточва се на кора с дебелина 2-3 мм, която се нарязва на квадратчета със страна 5 см.
В средата на всяко квадратче се слага по малко плънка, приготвена от задушените в част от кравето масло лук и месо, към които, след охлаждането им, се прибавят останалите предвидени за нея продукти. Намазват се краищата с малко разбито яйце. Прегъват се по диагонал или наполовина, притискат се по края, за да се слепят, и се пускат в кипяща подсолена вода.
Равиолите се варят 5-6 мин., докато се покажат на повърхността. Изваждат се и се отцеждат. Разпределят се на порции и се заливат с горещо масло, наръсват се с настъргания кашкавал. По желание могат да се гарнират с доматен сос.
- 200 г. брашно;
- 2 яйца;
- 1/2 чаена чаша сол;
- 1 щипка настъргано индийско орехче.
- 100 г. мляно месо или риба;
- 1 яйце;
- 1 супена лъжица настъргано сирене;
- 1/4 чаена лъжица ситно нарязан кромид лук;
- 1 филия сух хляб, без коричките;
- 1 супена лъжица краве масло;
- 100 г. настърган кашкавал;
- сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне: От посочените продукти и 1-2 супени лъжици хладка вода се приготвя сравнително твърдо тесто (както за юфка). Покрива се и се оставя да отлежи 1 час. Разточва се на кора с дебелина 2-3 мм, която се нарязва на квадратчета със страна 5 см.
В средата на всяко квадратче се слага по малко плънка, приготвена от задушените в част от кравето масло лук и месо, към които, след охлаждането им, се прибавят останалите предвидени за нея продукти. Намазват се краищата с малко разбито яйце. Прегъват се по диагонал или наполовина, притискат се по края, за да се слепят, и се пускат в кипяща подсолена вода.
Равиолите се варят 5-6 мин., докато се покажат на повърхността. Изваждат се и се отцеждат. Разпределят се на порции и се заливат с горещо масло, наръсват се с настъргания кашкавал. По желание могат да се гарнират с доматен сос.
Вижте най-забавният магазин за месни про...
ВЕ4Е НИ ЗАЛИВАТ С МЕСО ОТ АРЖЕНТИНА!
Кюфтета от пилешко месо с кашкавал
ВЕ4Е НИ ЗАЛИВАТ С МЕСО ОТ АРЖЕНТИНА!
Кюфтета от пилешко месо с кашкавал