Постинг
04.07.2012 21:48 -
Сос "Бешамел" за още по-вкусно пилешко
Продукти за 4 порции:
Начин на приготвяне: Брашното се запържва в маслото до светлозлатисто оцветяване и се разрежда със студеното мляко. Сосът се кипва, разбърква се и се вари няколко минути на тих огън. Подправя се на вкус със сол и лимонов сок. Добавят се захарта, настърганата кора от лимон и черният пипер. Сосът може да се използва за заливането на пилешки бутчета, филетирано месо и др.
- 1/2 л. сварено и прецедено прясно мляко;
- 30 г. краве масло;
- 1 супена лъжица брашно;
- 1 щипка захар;
- 1 щипка настъргана кора от лимон;
- 1 щипка черен пипер;
- сол и лимонов сок на вкус.
Начин на приготвяне: Брашното се запържва в маслото до светлозлатисто оцветяване и се разрежда със студеното мляко. Сосът се кипва, разбърква се и се вари няколко минути на тих огън. Подправя се на вкус със сол и лимонов сок. Добавят се захарта, настърганата кора от лимон и черният пипер. Сосът може да се използва за заливането на пилешки бутчета, филетирано месо и др.
Няма коментари