Постинг
04.07.2012 22:05 -
Пилешка супа с ориз и зеленчуци
Продукти:
Начин на приготвяне: Пилешкият бульон се кипва и пилешкото филе се слага в него да се вари на слаб огън около 30 мин. Докато се вари морковите и празът се нарязват на тънки колелца. След пилешкото филе се изважда и се нарязва на парчета.
Оризът се сипва в бульона, кипва се и се вари около 15 мин. Прибавят се ситно нарязаните зеленчуци и грахта, след което се варят на среден огън още 5 мин. Накрая се добавят пилешките гърди и всичко отново се загрява, но без да се вари повече. Подправя се със сол, черен пипер и лимонов сок. Гарнира се със стръкчета мащерка.
- 100 г. дългозърнест ориз;
- 150 г. грах;
- 1,5 л. пилешки бульон;
- 200 г. пилешки гърди (филе);
- 200 г. моркови;
- 1 стрък праз лук;
- 1 супена лъжица лимонов сок;
- 1 връзка мащерка;
- черен пипер и сол на вкус.
Начин на приготвяне: Пилешкият бульон се кипва и пилешкото филе се слага в него да се вари на слаб огън около 30 мин. Докато се вари морковите и празът се нарязват на тънки колелца. След пилешкото филе се изважда и се нарязва на парчета.
Оризът се сипва в бульона, кипва се и се вари около 15 мин. Прибавят се ситно нарязаните зеленчуци и грахта, след което се варят на среден огън още 5 мин. Накрая се добавят пилешките гърди и всичко отново се загрява, но без да се вари повече. Подправя се със сол, черен пипер и лимонов сок. Гарнира се със стръкчета мащерка.