Постинг
04.07.2012 22:27 -
Ягодови палачинки
Продукти за 4 порции:
Начин на приготвяне: В средноголяма купа смесете брашното, захарта, солта и бакпулвера. В по-малка купичка разбийте яйцето, млякото и ванилията, а през това време загрейте на средна температура плитко тиганче с незалепващо покритие. Изсипете съдържанието на малката купичка при сместа от брашното, захарта, солта и бакпулвера. Добавете разтопеното краве масло и разбъркайте до получаването на еднородна смес.
Изсипвайте по малко от сместа в тиганчето и пържете около 3 мин. до получаването на златист цвят, след което обърнете палачинката и пържете още около 2 мин. Повтаряйте операцията до свършване на паланчиковата смес. Когато палачинките станат готови, разпределете ги поравно в четири чинии и гарнирайте със пресните ягоди и ягодовото сладко. По желание може да добавите между палачинките и малко масло.
- 1 и 1/4 чаена чаша брашно;
- 2 супени лъжици захар;
- 2 чаени лъжици бакпулвер;
- 1/2 чаена лъжица сол;
- 1 голямо яйце;
- 1 чаена чаша прясно мляко;
- 1/2 чаена лъжица ванилия;
- 1 супена лъжица краве масло;
- цели пресни ягоди;
- ягодово сладко или ягодово желе.
Начин на приготвяне: В средноголяма купа смесете брашното, захарта, солта и бакпулвера. В по-малка купичка разбийте яйцето, млякото и ванилията, а през това време загрейте на средна температура плитко тиганче с незалепващо покритие. Изсипете съдържанието на малката купичка при сместа от брашното, захарта, солта и бакпулвера. Добавете разтопеното краве масло и разбъркайте до получаването на еднородна смес.
Изсипвайте по малко от сместа в тиганчето и пържете около 3 мин. до получаването на златист цвят, след което обърнете палачинката и пържете още около 2 мин. Повтаряйте операцията до свършване на паланчиковата смес. Когато палачинките станат готови, разпределете ги поравно в четири чинии и гарнирайте със пресните ягоди и ягодовото сладко. По желание може да добавите между палачинките и малко масло.
Няма коментари